Onderhoud, snoeien en zagen

Als Ecologisch Hovenier werk ik net even anders. Liefde voor de natuur en respect voor alles wat leeft staan in mijn werk steeds centraal. Ik gebruik geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In plaats daarvan besteed ik veel aandacht aan het opbouwen van een rijk en gezond bodemleven, de basis voor een mooie gezonde tuin.

Onderhoud

Elke tuin heeft van tijd tot tijd onderhoud nodig. Regelmatig en goed onderhoud zorgt voor een mooie en gezonde tuin waar u veel plezier van heeft.

Omdat niet iedereen ‘groene vingers’, tijd of mogelijkheden heeft om de tuin zelf te onderhouden, bied ik graag de helpende hand. Welke werkzaamheden er nodig zijn bepaalt u zelf. Ik geef u daarbij graag een goed en eerlijk advies. Door mijn ervaring en vakkennis zie ik snel hoe een tuin zich ontwikkelt en waar het een en ander bijgestuurd moet worden.

Onderhoud-KeesDekker-01

Onderhoud-KeesDekker-02

Snoeien en zagen

Goed snoeiwerk vraagt om een gedegen kennis van de groei en ontwikkeling van bomen en struiken. Ik heb veel ervaring met snoei- en zaagwerkzaamheden.

Ook voor het snoeien van (oude) fruitbomen kunt u mij benaderen. Bij het snoeien of zagen probeer ik altijd het wezen, ofwel het eigen karakter van de boom of struik, zoveel mogelijk te behouden. Snoei- en zaagwerkzaamheden verricht ik altijd tijdens dalende maan-perioden. De energie van de boom of plant blijft dan zoveel mogelijk behouden en de wonden herstellen zich beter.

Verzorging en begeleiding

Ook een natuurlijke tuin heeft onderhoud nodig. Het vraagt een gedegen kennis van planten en van hun ontwikkeling. Wilt u uw tuin een natuurlijker aanzien geven, maar weet u niet goed hoe? Neem dan gerust contact met mij op voor advies of praktische ondersteuning.